top of page
Writer's pictureIlona Karula

Lõik "Jumalate kaarikutest" vol 4

Maailmakuulus Erich von Dänikeni bestseller “Jumalate kaarikud” valmib trükikojas juba tulevaks neljapäevaks, siis hakkab meie logistikapartner Pakipoint eeltellimusi teele panema. Veel on võimalik vormistada erihinnaga pre-ordereid meie kirjastuse e-poest: https://algolemusshop.com/collections/frontpage/products/raamat-jumalate-kaarikud





/Kujukesed ja skulptuurid, mis meile tänapäeval muuseumite klaasvitriinidelt vastu vaatavad, hõlmavad rassilist mitmekesisust, punnsilmi, kumerat otsmikku, kitsaid huuli ning enam-vähem pikka ja sirget nina. See on pilt, mida on väga raske sobitada lihtsustatud mõttesüsteemi ja selle arusaama ürgrahvaist.

Kosmosekülalised kaugel esiajal?


Liibanonis leidub klaasitaolisi kivitükke, tektiite, millest on avastatud radioaktiivseid alumiiniumisotoope. Egiptuses ja Iraagis leiti lõigatud kristall-läätsed, mida tänapäeval saab valmistada ainult tseesiumoksiidist ehk teisisõnu oksiidist, mida tuleb toota elektrokeemiliste protsessidega.


Helwanis on riidetükk, mis on nii peen, et seda saaks tänapäeval kududa vaid rohkete tehnilise oskuste ja kogemustega eritehases.


Bagdadi muuseumis saab näha elektrilisi kuivpatareisid, mis põhinevad galvaanielemendil. Seal on välja pandud ka vaskelektroodide ja tundmatu elektrolüüdiga elektrielemente.


Aasia mägiala Kohistani koopajoonis kujutab tähtede asukohta täpselt sellisena, nagu see 10 000 aastat tagasi oli. Veenus ja Maa olid joontega ühendatud.


Peruu platoolt leiti sulatatud plaatinast ehteid. Yungjeni hauast Hiinas leiti alumiiniumvöö osi. Delhis on iidne raudsammas, mida ei ole suutnud hävitada fosfor, väävel ega ilmastikuolud.


Need kummalised „võimatused“ peaksid meid muutma uudishimulikuks ja rahutuks. Mis vahenditega ja millest juhindudes suutsid ürgsed koopaelanikud tähti õiges asendis joonistada? Millisest täppistöökojast tulid lõigatud kristall-läätsed? Kuidas sai keegi plaatinat sulatada ja vormida, kui plaatina hakkab sulama alles 1800 °C juures? Ja kuidas valmistasid muistsed hiinlased alumiiniumit ehk metalli, mida tuleb boksiidist eraldada ülikeerukate keemiliste ja tehniliste meetodite abil?


Kahtlemata pole neile küsimustele praegu veel võimalik vastata, aga kas see tähendab seda, et me ei peaks neid üldse esitama? Kuna me ei ole valmis omaks võtma ega tunnistama, et enne meid oli olemas arenenum kultuur või sama täiuslik tehnoloogia kui praegu, jääb alles vaid maaväliste külaliste hüpotees! Niikaua kuni arheoloogiat tehakse senisel moel, ei saa me teada, kas meie hämar minevik oli tõesti hämar ja mitte põrmugi valgustatud.


Meil oleks tarvis utoopilist arheoloogia-aastat, mille jooksul arheoloogid, füüsikud, keemikud, geoloogid, metallurgid ja kõik nende teaduste vastavad harud pühendavad oma jõupingutused ainult ühele küsimusele: Kas meie esivanemaid külastati kosmosest?


Näiteks oskaks metallitööline kiiresti ja lühidalt seletada, kui keeruline on toota alumiiniumi. Kas pole mõeldav, et füüsik tunneb kaljujoonisel kohe ära valemi? Keemikud saaks oma tänapäevase aparatuuriga kinnitada oletust, et obeliskid eraldati kivist puukiilude niisutamise või tundmatute hapetega. Geoloogid on võlgu meile hulk vastuseid selle kohta, mida on meie teemal öelda jääaja setteil. Utoopilise arheoloogia-aasta meeskond kaasaks lloomulikult sukeldujad, kes uuriksid Surnumeres Soodoma ja Gomorra kohal toimunud aatomiplahvatuse radioaktiivseid jälgi.


Miks on maailma vanimad raamatukogud salajased?


Mida inimesed päriselt kardavad? Kas nad muretsevad, et tõde, mida on juba tuhandeid aastaid kaitstud ja varjatud, tuleb viimaks päevavalgele?/


Loe edasi juba Erich von Dänikeni "Jumalate kaarikutest".


Kirjastuse e-pood: www.algolemusshop.com

53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page